Hogyan kell elvágni a fonallal összeerősített bambusz roló alapanyagot?
2015. január 19. írta: sotdia

Hogyan kell elvágni a fonallal összeerősített bambusz roló alapanyagot?

A fonallal összeerősített bambusz anyagból elsősorban rolót készítenek. Ez a bambuszroló egy olyan természetes árnyékoló, ami természetes anyagú bambusz pálcákból áll. Viszont nem csak rolót lehet gyártani ebből az anyagból. Sokoldalúan fel lehet használni. Nagyon jó falvédőnek, lakásdekorációnak, ajtóbetétanyagnak.

Bármelyiket is választjuk, szinte biztos, hogy méretre kell majd vágni. Bár megrendelhetjük konkrét méretben is a bambusz anyagot, viszont ekkor ki kell fizetnünk a vágás díját. Így aki inkább saját maga vágná méretre, annak itt van néhány tipp.

Kétféleképpen vághatjuk el az anyagot. Egyrészt vághatunk a bambusz pálcákra merőlegesen, másrészt vághatunk azokkal párhuzamosan.

foto_2_2_2.jpgAz utóbbinál nem lehet csak úgy elvágni az anyagot két pálca között. Mivel a bambusz pálcák fonallal vannak összeerősítve, vagyis a madzag tartja őket össze, ezért ha így vágnánk el, akkor szétesne az anyag. Ezért a vágás előtt faipari ragasztóval a tervezett vágási vonaltól jobbra és balra is 1-1 cm-t bekenünk. Miután megszáradt a ragasztó, a másik oldalt is ugyanígy le kell kenni. Ha ez az oldal is megszáradt, akkor egy tapétavágó segítségével már el lehet vágni az anyagot.

A ragasztáshoz duplájára hígított faipari ragasztót használjunk. Nem kell aggódni, hogy a ragasztó fehér színű és ezért meg fog látszani a bambusz anyagon, ugyanis száradás után áttetsző lesz, így nem lehet majd észrevenni.

foto_1_2.jpgMerőleges vágás esetén használhatunk szabóollót is, bár célszerűbb egy olyan karos papírvágógépet használni, mint ami az irodákban is van. Ezzel lehet a legkönnyebben és legpontosabban levágni a felesleges anyagot, miután megjelöltük rajta a vágási vonalat.

A lehetőség tehát megvan, hogy egyedi méretben készítsünk bambusz betétanyagot, ami például ajtóbetétanyagként nagyon jól használható, mivel méretben biztos, hogy illeni fog a meglévő bútorainkhoz. 

A bejegyzés trackback címe:

https://falvedo.blog.hu/api/trackback/id/tr947079637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása