Hogyan kell felragasztani a textilre ragasztott bambusz falvédőanyagot?
2015. január 19. írta: sotdia

Hogyan kell felragasztani a textilre ragasztott bambusz falvédőanyagot?

A textilre ragasztott bambusz anyagot nem csak falvédőnek szokták használni, nagyon jól mutat ajtóbetétanyagként is. Utóbbi esetben célszerű egy hátfallemezre ráragasztani a falvédő anyagot, és ezután tenni keretbe.

01.jpgA felragasztás történhet szilikonos ragasztóval és vizes bázisú ragasztóval is, mivel a bambusz anyag víz hatására nem puhul meg, valamint nem is nyúlik meg. Ezért lakkozhatjuk vizes bázisú lakkal is a natúr bambusz anyagot (mivel az nincs kezelve). 
Vizes bázisú ragasztó használata esetén figyelni kell arra, hogy a hordozó felület (amire ráragasztjuk a textiles bambusz anyagot) ne legyen túl vékony. Azt ajánlanám, hogy legalább
15mm-es vastagságú legyen. 

02.jpgVékonyabb hordozó felület esetén szilikonos ragasztót használjunk. A ragasztót felvitel után egy 1 mm-nél kisebb fogú fésűvel egyenletesen szét lehet kenni. Ezután a bambusz anyagot tegyük rá a hordozó felületre és száradásig súlyozzuk le. Ha megszáradt, akkor már csak a keretbe kell tenni.

Ha a textilre ragasztott bambusz anyagot a falra szeretnék ragasztani, vagyis falvédőként, tapétaként
szeretnénk használni, akkor a
03.jpgragasztáshoz vizes bázisú
építőipari ragasztót vagy faipari
ragasztót használjunk. 

Mivel ezeknek elég sűrű az állaga, ezért ne ecsettel kenjük szét a falon. Célszerű inkább foltokban felvinni a ragasztót, majd egy 1mm-es fogas fésűvel szétkenni, egyenletesen eloszlatni a falon. 

A ragasztót hígítással lehetne még egyszerűbben felvinni, de ezt nem ajánlom, mert így csökken a tapadási képessége.

A falvédő felhelyezésekor elegendő csak a falat bekenni ragasztóval, a bambuszanyagot nem kell, esetleg csak a textiles hátulján kenjük le a széleit.

A bejegyzés trackback címe:

https://falvedo.blog.hu/api/trackback/id/tr357079551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása