Hogyan kell ragasztani és festeni a teli nádszövetet?
2015. január 19. írta: sotdia

Hogyan kell ragasztani és festeni a teli nádszövetet?

A teli nádszövet vagy más néven rattan szövet nagyon jó használható például ajtóbetét anyagként.

be_44_teli_nad_0.jpg

Mivel ez a rattan belsejéből készül,
nem pedig a külső héjból, mint a thonet anyag, ezért ez nagyon jól festhető, pácolható, így bármilyen színű bútorhoz illik.
Viszont nem szükséges lefesteni, a világosabb színű nádszövet a sötétebb tónusú szekrények ajtókereteiben is jól néz ki.

A teli nádszövet festésénél és ragasztásánál is fontos, hogy ne vizes bázisú terméket használjunk, mivel ez az anyag víz hatására megnyúlik. A ragasztáshoz szilikonos ragasztót használjunk.

Ha a nádszövetet ajtóbetétanyagnak akarjuk használni, akkor tegyünk mögé egy farost lemezt vagy egyéb merevítőt. Erre a hordozó felületre kell kenni a ragasztót, majd egy 1mmn-él kisebb fogú fésűvel egyenletesen eloszlatni a felületen. Ezután az anyagot le kell súlyozni amíg meg nem szárad a ragasztó.

A rattan szövet festéséhez szeszpácot, míg a lakkozáshoz oldószeres lakkot tanácsos használni.

Ha nagyon pöndörödik az anyag, akkor áztassuk vízbe, majd kiterített állapotban ki kell simítani és megszárítani. Ezáltal könnyebben kezelhető lesz az anyag.
Nem kell aggódni, hogy víz hatására megnyúlik az anyag, mivel száradás után újra feszessé válik.

A bejegyzés trackback címe:

https://falvedo.blog.hu/api/trackback/id/tr267079671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása